Tuesday, November 18, 2008

SI PENIPU ~Sila berhati-hati dgn jual beli dlm internet~

skang ni,
byk urusan jual beli dijalankan melalui intenet.
dan pernagaan di iternet semakin berkembang dgn pesat di Malaysia .
dgn kemudahan yg ada,
kita boleh membeli brg yg kita suka dgn harga
yg berpatutan atau lebih murah dari pasaran.

Namun begitu,
sesetengah individu mengambil kesempatan yg ada
utk menipu pengguna2 di internet.

Siapa ABDUL MUTALIB BIN AHMAD?
siapa kenal?
bg yg dah lama membeli barangmelalui internet atau buat bisnes,
semestinya sudah kenalsiapa dia si kaki penipu ini.

Dulu dia terlibat dgn forex,berapa ramai yg kena tipu.
satu lagi kat e-bay,pun ramai yg kena tipu.
sbb kat e-bay penguna perlubank-in dulu sebelum barang tersebut dihantar.
jadi,risikonya amat tinggi utk ditipu,dgn cara inilah
ABDUL MUTALIB ni menipu ramai org.

Rasa2nya,
dah byk laporan polis dibuat terhadap YB MUTALIB tu,
tp cam x kena tangkap pun.dan sekarang dia masih aktif menipu di internet.

Baru2 ni,member sy nk membeli laptopdan telah membuat survey di mudah.com.
lalu terjumpahlah satu laptop sony VAIOyg tinggi jgk dia punya specs,
dan harga yg ditawarkan teramat murah.kat bwh ni iklan tersebut.

Sony VAIO VGN-AR690U Blu-Ray Laptop RM2500


Placed by Alep 11 Nov, 15:17. Delete.

Click to see the next image













Price: RM 2 500

VAIO AR690 notebook. It boasts a 1080 HD multimedia powerhouse with Blu-ray Disc technology
and 17" widescreen display with XBRITE-HiColor LCD technology.I purchased this laptop when I was in U.S. last December

Here are the things you'll get with the laptop:

1. Intel Core 2 Extreme X9000 @ 2.8GHz
2. 2x 2GB PC2-5300 RAM (4GB Total)
3. 160GBx 2 SATA Hard Drive on RAID
4. nVidia GeForce 8600m GT
5. 17" 1920x1080 FullHD Monitor
6. Blu-Ray Writer
7. Power Adapter
8. 1 Standard BPS9A/B Battery
9. 1 High Capacity BPL9 Battery
10. Remote Control + Receiver
11. Sony HDMI Cable
12. ATI Digital TV Tuner (NTSC + ATSC) with Cable
Card support.guarantee this will work
here(Tv1,2,3, 7 n tv9).
13. Original Restore DVD
14. Genuine Windows Vista Ultimate operating
system and Ori DVD
For fast deal arrange for meeting by calling me at 0128801614.ONLY MEET SERIOUS BUYER do not call me if u just wanna play or just look at my laptop.Personal 3 month money back guarantee.

E-postContact advertiser

TelefonCall Alep : ####



Oleh kerana member sy dok KL tp dia dok kat sarawak,
dia suruh member sy bank-in duit dahulu.Dan dia jgk mintak salinan IC member sy,
kot2 member sy nk menipu la,dia jugak ada antar salinan IC dan
no akaun nya.

IC boleh ditipu,
tp nama dalam akaun bank x blh di ubah,nasib baiklah kami dah kenal sgt ngn nama

ABDUL MUTALIB BIN AHMAD.
Account no: 111057101917 (MAYBANK)

Benda laen dia blh tipu,tp no akaun dan nama tetap sama,
jd berhati2 lah klu berurusan dgn mkhluk Allahyg bernama abdul mutalib tu.

Kat bwh ni salinan mykad yg dihantar,



Photobucket


Muka nampak alim jer kan ,pada hari yg sama jgk kami ada terbaca berita pasal
Noordin Mat Top,alah...pakar bom yg dikehendaki oleh
kerajaan indon tu lah,pasal terlibat ngn pengeboman di Bali tu.
Tgk berita kat bwh,

Photobucket

atau ni gmbr asalnya...

Photobucket

Nampak ada persamaan kan gmbar
Nordin Mat Top dgn Si abdul mutalib tu,
so,mustahil lah klu gmbr dlm mykad tu dah di editkan.

Selain tu, kat bwh ni penipuan yg dia buat kat Low Yatt.net...

Hi guys,
If anybody have info about this FAKER please INFO me. For those who don't, take this info as a PRECAUTION!! !.
TAKE NOTE OF THESE INFOS BELOW ESPECIALLY ACCOUNT NO AND HANDPHONE NO!!!!!

Last week, my friend browse around http://www.mudah. com.my and found a Sony vaio ad.
and then Last Friday (31/10/2008) , my friend just got cheated by this guy who made the ad by giving him RM800 deposit!!!!:

NAME (as he claimed): ABDUL MUTALIB BIN AHMAD
FAKE IC NO: 7607405-13-5673 (7607405 is 7 digit, thats obviously wrong, haiya doh.gif)
HP NO: 019-4531335
ADDRESS: NO.240, Lorong 2A, Jalan Setia Raja Tabuan, 93350 Kuching, Sarawak .

He also gave 2nd contact person and hp no:
NAME: MAZUIN BIN AHMAD
HP NO: 012-8924465

He gave my friend a fake ic copy, damn!!He photoshopped the ic..obviously look fake!!
unfortunate for my friend, didn't consult me first about this.

At first, he ordered my fren to bank in his account:
Account no: 111057101917 (MAYBANK)
Account Holder: ABDUL MUTALIB BIN AHMAD (i checked with maybank2u, it is really ABDUL MUTALIB BIN AHMAD's ohmy.gif)

Then, he said his account got credit card problem, then gave his proclaimed cousin account:
Account no: 161051413009
Account holder: ISMANDI ISMAIL (checked correct with maybank2u)

After he got the RM800 deposit, he never answered my friend call.
There is one time, a boy answered the call and the boy said "Dia tak de, dah pegi masjid"
Hmm, cheated people but also have time to go to mosque, damn u!!!

Below is attachment about him:

Photobucket

Photobucket

Cuba perhatikan,no ic nya berbeza dgn mykad yg dihantar kpd member sy.

Selain tu,dia juga cuba menjual laptopkt forum Tanya@Putera.
Ni ayat simpati dia...

Samekom, disini saya ingin menjual laptop saya.. Saya terpaksa menjualnya atas sebab terdesak nak guna duit..
Saya jual sangat2 murah... Saya membelinya dengan harga rm4900... Saya hanya akan menjual sehingga Isnin ini sebab saya nak guna duit itu pada Isnin ini... Thanks..

Barang:Sony Vaio SZ75gn

Pakej termasuk: laptop, bag, warranty card, mouse

Harga:rm2000( nego)

Jaminan:18 bulan

Cara berurusniaga: COD or postage

Lokasi penjual:Miri, sarawak

Cara hendak dihubungi PM/Telefon:tiny_ angelo@yahoo. com

Usia barang:6 bulan

Keadaan barang:Sangat baik.jarang guna. sibuk dengan kolejGambar:tak tahu nak upload macam mana.. xde scan
Alasan hendak jual: Nak bayar bil hospital, ayah sakitJualan ini dibuka sehingga sehingga hari Isnin ini sahaja..

Dia ada byk no fon,antaranya..

  1. 0168845284
  2. 0194531335
  3. 0168746663
  4. ####
  5. 012-8924465

dan beberapa alamat yg berbeza,

  1. 28A Piasau Utara 1 , 98000 Miri Sarawak.
  2. NO.240, Lorong 2A, Jalan Setia Raja Tabuan, 93350 Kuching, Sarawak .

No Ic yg pernah dia gunakan

  1. 760405135673
  2. 760705135673/ K418613
  3. 760704-13-5673 / K641624
  4. 7607405-13-5673
  5. 660715-13-5673
Mcam2 la taktik dia,
dia cuma ubah 6 angka depan jer.

Tp,
nama dan no akaunnya tetap sama.jd tlg lah ingt nama dan no akaun ni,
supaya anda x tertipu nanti..

ABDUL MUTALIB BIN AHMAD.
Account no: 111057101917 (MAYBANK)

So,nasihat aku,lu nk beli apa2 kat dunia siber ni,jgn bank-in duit dulu,prefer COD @cash on delivery .
yg tu lebih selamat.jgn dok percaya bulat2kat internet ni,ngn org yg anda x pernah jumpa.
Akhir kata dari aku,Selamatkan duit anda dari di tipu....zasssss!!!!

~MULIANYA ISTERI DI SINI ALLAH SWT~~hargailah wanita & isteri and ~wiNk~

Mulianya seorang isteri disisi Allah...
Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri
ini pada keluarga, suami dan anak-anak
Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri
mereka kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat
kelak. Biarlah buruk mana isteri anda, sayangilah mereka.....

Beruntungnya seorang wanita yg ada rahim ini ialah dia bekerja
dengan Tuhan... jadi 'kilang ' manusia. Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh... 7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya. Cuti bersalin juga sehingga 60 hari.
Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah.
Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang.. .
sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya.

Satu lagi berita gembira untuk wanita,
Sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya, Lahir saja bayi seluruh dosanya habis. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah.
Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid, Allah izinkan terus masuk Syurga. Untuk orang kafir dia tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur. Untuk peringatan semua wanita yang bersuami seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.

Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari. Contohnya bila dia redho suaminya pergi berjemaah di masjid atau ke majlis ilmu, bersedekah.. ganjaran Alah keatasnya jua..

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain.. Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya.

Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki.
Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,
juga bukan dari tapak
kaki.
Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir
kepada kamu(lelaki),
lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan
wanita,
dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.


Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor form his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him.

"Wahai Tuhan...
ku tak layak ke syurgamu ...
namun tak pula aku sanggup ke nerakamu...
kamilah hamba yang mengharap belas darimu ...

"Ya Allah...
jadikanlah kami hamba2 mu yang bertaqwa ..
ampunkan dosa2 kami, kedua ibubapa kami,
dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah
meninggal dunia"......


Kubur itu gelap, cahayanya ialah Laa Ilaaha IllalLah. Jika diletakkan langit dan bumi di sebelah dacing, dan kalimah ini di sebelah yang satu lagi, pasti lebih berat lagi nilai kalimah 'Laa ilaaha illalLah' ini. Rasulullah saw. bersabda (mafhumnya): "Wahai manusia! Ucaplah 'Laa ilaaha illalLah', kamu pasti berjaya!"

Marilah kita ucapkan kalimah ini:
"Laa ilaaha illallah!" x 10

Saturday, November 15, 2008

my lovely niece

why yaya? muke masyammmm jekk..huhu


yeahhh i love her so much...

Sunday, July 06, 2008

cOme oN !!! My Special Handmade Craft

This is the samples for Hari Guru
RM 3 to 8 ( negotiable)
FOR ORDER u can email me at starmoonsun0116@yahoo.com







SOME OF MY CAR ORNAMENT
(RM 7.90 ,negotiable)
FOR ORDER u can call me at 012-5693661 (Nona)


SOME OF MY HANDMADE CARD
(RM 2 .50PER PIECE) (negotiable) Size : 13" x 5 "
FOR ORDER u can email me
Purchase more at lowers rate







I WILL SHOW YOU MY ANOTHER HANDMADE DESIGN

angels brought me here by Guy Sebastian


Guy Sebastian is one of my favourite singer.He is malaysian (from Klang) but he was grew up in Aussie.Im starting to be his fan when i heard his song title Angels brought me here from Australian Idol reality programme there (dat time im studying in uitm and my Australian's friend always sing dat song)

Go Guy! Go go go!!!! ~wink~

i love his afro and he's looking nice....



video

Saturday, July 05, 2008

My favourite love story

A LOVE STORY THAT WILL TOUCH YOUR HEART...Cry

Description:

there was once a guy who suffered from cancer..a cancer that can't be treated.All his life he was stuck in his house being taken cared by his mother.He never went outside,but he
was sick of staying home and wanted to go out for once. So he asked his
mother and she gave him permission. He walked down his block and found a
lot of stores. He passed a cd store and look through the front for a second as he walked.He stopped.Went back and look into the store. He saw a girl about his age and he knew it was
love at first sight. He opened the door..walked in;not looking at anything else but her.He walked closer
and closer untill he was finally at the front desk where she sat.

She looked up and asked "can i help you?,"she smiled and he thought it was the most beautiful smile he has ever seen before.He said, "Yeah..um...i would like to buy a cd..,"he picked up
one out and gave her money for it."would u like me to wrap it for you?,"she asked, smiling her cute
smile again.He nodded and she went to the back.She came back withit wrappedand gave it to him. He took it and walked out of the store.

He went home and from then on,he went to the store everydayand bought a cd and she wrapped it for him.He took the cd home and put it in his closet.He was still to shy to ask her out but he
really wanted to but he couldn't.His mother found out about this and told him just to ask her.So the next day, he took all his courage and went to the store.

He bought a cd like he did everyday.The girl went to the back and came with the wrapped cd.He took it
and when she wasn't looking,he left his phone number on the table and ran out.

RRIiiiiiiiinnnng gg!!!!The mother picked up the phone and said,"hello??" IT WAS THE GIRL!!She asked for the boy and the started to cry and said,"You don't know??He passed away
yesterday....."t he line was quiet except for the cries of the boy's mother.

Later in the day,the mother went into the boy's room because she wanted to remember him.She thought she would start by looking at his clothes.So she opened his closet.She was face to face
with piles and piles and piles of unopened cds.She was surprised to see all the cds.She picked up one out and sit down on the bed and she started to open one.Inside, there was a cd and as
she took it out of the wrapper, out fell a piece of paper.The mother picked it up and started to read it.It
said,"Hi,Ithink you're really cute.Do you want to go out with me? Love,Jacelyn. The mother opened
another cd.Again,there was a piece of paper.It said,"hi, i think you're kinda cute.Do you want to go out with me? Love,Jacelyn"

LOVE IS, WHEN YOU'VE HAD A HUGE FIGHT BUT THEN DECIDE TO PUT ASIDE ALL YOUR EGOS..HOLD HANDS AND SAY..I LOVE YOU..Kiss
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...