Friday, May 29, 2009

inilah cerita dan nasihat dr seorng kakak kpd adiknya....

Wahhhh !!! tekejut aku bila balik dr sekolah ptg td.aku terima surat dr seseorang..OOhhh kad jemputan kahwin rupanya.sape ekk..WWaahhhhhhhh lagi terkejut aku.

Miza n Amer,bersatu jua korang akhirnya...

Miza ni sbnarnya adik angkat aku sewaktu aku ambil kursus 6bulan Food Processing di bawah kelolaan Kementrian Pertanian Malaysia.Almaklumla kami satu bilik,tapi kadang2 berkongsi katil.Utk makluman semua aku ni manja teramat sangat,ekeke so Miza la jadi mangsa pelukan aku..ehehehe alamakkk jelezla aku sat lg dia dh ade orh lain nk di peluk,,huhuh

Perhubungn Miza ni mmg banyak rintangan,ranjau onak dan duri...huhuhu...Halangan dr keluarga yg mempunyai calon pilihan utk miza..hehe faham2 sendirila yek,malas nk cerita lebih2...

Urmm teringat semula waktu aku eksiden dulu,kaki retak..wwuaaaa sakitt!!dhla terperap je kt dlm bilik..Teng teng tenggg!!! Sape yg jaga aku??? Miza n Kak Ila..Sebelah kolej kami tu ada pakcik jual susu lembu fresh,baru perah dr tetek lembu (yummmyyyyy sedap,berlemak,xmcm yg dh kormesial tu)...tiap2 petang mereka paksa aku minum susu lembu tu,baunya MASYAALLAH! Susu tu masih ada bau lembu..huhuhu..aku minum je,konon2nya tulang boleh bercantum smua,huhu...tapi seriously,memang hebat susu lembu tuh,dlm masa 2minggu dh ok (ikut tafsiran doctor aku sembuh dalam tempoh 6bulan sbb otot aku koyak jugak) ..

Apepun moral cerita aku ni,Miza mmg baik,suka tolong org n boleh jadi isteri yg bertanggungjawab,lagi satu Miza ni mmg nakal..hehe suke menyakat....So girl kalau terbaca entri akak ni, jdila isteri yg solehah yg blh mndgar cakap suami ek.Jadi dia seseorng yg mulia disisi...AAuwww mcm xpercaya jekkkk !!!!

 




6 comments:

  1. amboi.. baik gilo cik miza tu..

    ah ini memang kisah ajaib.. hebat2..

    ReplyDelete
  2. hahaha apela en lidi ni...manela ajaib,karut jek..kawan2 sy smua baik2 tawwww

    ReplyDelete
  3. bez ade kwn sebgitu rupa..ssh nk cri woo..

    ReplyDelete
  4. haáaa betul tu,mmg susah nk cari kawan yg baik,memahami,setia,jujur,memahami,btanggungjawab,kelakar,sekepala,yg xsuka tikam belakang dan yg bukan talam 2muka...by the way Kuda kertas blh jadi kawan sy hehehe..sy baik tawww...ekekeke (xsengaja terpuji diri sendiri..hahaha

    ReplyDelete
  5. congrats kat miza...:) selamat pengantin baru ye...

    ReplyDelete

hehehe komenla banyak2 ek..thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...