Sunday, June 21, 2009

pasal kakiku lagi~~~

dahla kaki injured maen futsal,di tambah pula dgn kecelakaan terlanggar bucu meja ..arrgghhhh bodoh gile punya meja!!! tibe-tibe......

PPpapppppp!!!!!!!!!!!

adoiii...wuaaaa....arrghhhhhh sakittttt!!! stepler gun yg besar gedabak tu jatuh atas kaki yg injured tu...!!! dah la injured sbb main futsal pastu kaki yg sama pula tertendang bucu meja pastu stepler besar yg berat gile tu jatuh kt atas tempat yg sama kt kaki yg tercedera tu..mmg terus meraung aku tanpa ditahan2 lagikkk...uhukkkkk gile la...

pagi sabtu dalam pukul 3pagi aku terbangun sbb kaki sakit gile...ngilu,berdenyut2...dari pukul 3hingga ke pukul 5 pagi aku nangis sbb aku mmg xtahan sangat..xsampai hati aku nk ganggu parent aku...sungguh2 aku sakit,sungguh2 aku nangis hahaha..teresak2 mcm budak2..ishhh aku mmg dpt rawatn lewat,thats why kaki dh membengkak mcm bola (xsempat nk tangkap gmbar kaki,sbb xterfkir..hanya fikir sakit jek)

U all bayangkan,pukul 3-5 pg aku menanggung sakit..pukul 9pagi aku kena pi port dickson ada seminar 2hari di sana.pukul 8.30 pagi tu aku dh surrender xmau pergi.so aku kol upline aku cancell!!! aku mmg xleh jejak lantai.tibe2 pukul 8.40 mereka call aku pujuk pi..oleh kerana semangat kejayaan memang sentiasa berkobar2,aku wat keputusan utk pergi juga.parent aku terkejut...hahaha..

2org upline aku dtg papah aku, masuk dlm kereta..sblm bertolak ke PD aku pi klinik.hahaha doktor xkasi aku pi sbb kaki aku mmg dh teruk..kena x-ray sbb takut retak...(mmg xsempat kalu nk xray) so aku cakap  dgn doktor... "Doc, sy dh lambat,balik nnt sy dtg lagi ek".doktor jawab "aiyoo u punya kaki banyak terukla injured, u xyah pergi PD la..." mcm2 alasan aku bagi pd doktor, bla bla bla and bla bla...hahaha last skali doktor gurau kt aku"u jgn datang klinik sy lg la,sy xnak tngok muka u lagi"..hahaha ada sebabtu ekeke....aku mmg kamceng dgn doktor tu,mungkin aku ni suka melayan,peramah n nakal ,so xde masalah utk sesiapa shj nk rapat dgn aku...janji dgn doktor,balik dr PD nanti aku akan pi X-ray kaki aku ni.Promise doc...

di dalam kereta on the way ke PD,aku nangis lagi....kaki aku ngilu,kaki aku bisa,kaki aku sakit sbb kereta bergoyang2...dh nk sampai PD kaki aku dh kurang sakit,mungkin kesan ubat penahan sakit dh berkesan..aku jalan dgn bantuan tongkat sambil dipapah..
di PD pula mmg seronok..mcm2 cerita......yg aku bangga mereka semua hargai semangat aku utk ke seminar walaupun keadaan aku yg mcm ni.Thanks to kawan2 yg banyak membantu....Alhamdulillah




3 comments:

  1. cadangan saya pergi lah berurut kaki tu..kesan bukan npk skrg..tapi kemudian hari nanti.

    ReplyDelete
  2. mmg nk pi urut,tp atas nasihat doc jgn berurut dlu sbb otot koyak...sy ni mmg ganas dehhh..

    ReplyDelete
  3. ada cerita pasal ganas ni..nnt sytulis kt entri

    ReplyDelete

hehehe komenla banyak2 ek..thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...